Så tjänar jag pengar på resor med kreditkortet

Så tjänar jag pengar på resor med kreditkortet

Att resa i jobbet är något många blivit vana vid. Många företag har blivit mer och mer internationella och Face-to-Face mötet där man kan skaka någon hands och få en direkt relation är svårt att ersätta genom virtuella möten på webben.

I den verkligheten befann jag mig i början av 2019. Sextio nätter av året spenderades på hotell och jag var i genomsnitt borta 2 dagar i veckan. Tack vare detta lyckades jag tjäna in runt 7700 kr eller 640 kr/månad extra utan något krångel eller ytterligare arbete. Hurdå frågar du? Genom remember flex och komplett bank’s kreditkort.

Vid affärsresor sker ofta utlägg för alla kostnader, den mat som behöver köpas, bilhyrning, köp av flygbiljett eller bokning av hotell. Oftast står du då själv tillfälligt för utgiften och gör sedan en reseräkning till ditt företag för att få ersättning vid nästa lön. För att slippa ligga ute med mina egna pengar började jag leta efter det bästa kreditkortet. Då nästintill alla kort har mer än 30 räntefria dagar och hela skulden kan betalas av vid varje faktura samt e-faktura tillkommer ingen ränta eller kostnad. Jag började samla ihop en lista av de kort som passade mig bäst genom den överblick jag fick på jämförselsesidor som denna;

Två aspekter var viktiga för mig:

  •   Kortet fick inte ha någon hög årskostnad förutsatt att jag inte tjänade mer på det genom bonussystemet.
  •   Summan av alla utgifter för flera resor under månaden blir mycket därav krävdes en hög kreditnivå.

Val av kort

Försäkringar täckte företaget generöst, så det var inget jag behövde tänka ytterligare på. Efter mycket funderande ansökte jag till remember flex i syfte av att använda deras unika rabatter på onlinebutiker genom remember rewards. Speciellt rabatten på hotels.com där jag bokar alla mina hotell och sökmotorn supersavertravel för flyg.

Nu till det viktiga; företaget ersatte mina kvitton, alltså var allt som kom i tillbaks som återbäring en bonus.

remember reward extension
Varje gång jag bokade ett flyg på supersavertravels hemsida fick jag 110 kr i cashback och varje bokning genom hotels.com fick jag 10% eller 5% (beroende på om jag sparade dagar på hotels.com) cashback av hotellets totalpris. Nu till det viktiga; företaget ersatte mina kvitton, alltså var allt som kom i tillbaks som återbäring en bonus. Remember skriver noggrannt om hur deras reward-rabatt fungerar och att man måste gå in på onlinebutikerna genom deras unika länk. På chrome finns även en smidig extension som sköter detta åt dig, istället kommer en popup med en knapp du klickar på så snart du kommit in på butikens hemsida.

jag inte ens behövde betala med remember flex’s kreditkort för att få rabatten

remember transaction history Något jag efter ett tag insåg var att jag inte ens behövde betala med remember flex’s kreditkort för att få rabatten, jag kunde helt enkelt gå in på hemsidan, klicka på länken och sedan utföra mitt köp och återbäringen registrerades. Detta tillät mig att uttöka min extra månadsinkomst genom att även ansöka om Komplett Bank’s kreditkort. 2% på alla onlineköp upp till max 2000 kr per år, alltså 100 000 kr i utgifter och inga problem att nå taket. Genom två kort kunde jag alltså få 110 kr per flygresa, 5-10% per hotellnatt och 2% av utgifterna upp till 167 kr/månad i genomsnitt. Med 2-3 flygresor per månad blev detta en extra månadsinkomst på:

110 kr per flyg + 5% av 6-8 nätter på hotell + 167 ifrån komplett = 640 kr/månad eller 7700 kr per år!



Kommentarer


Lämna ett omdöme om Så tjänar jag pengar på resor med kreditkortet

Ditt betyg:

Nästa inlägg